Rouw en verliesverwerking bij Psycholoog Enschede

Iets verliezen is vreselijk

Je kunt veel verliezen in het leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook, je baan, je huwelijk, de hoop op een kind. In alle gevallen moet je met dat verlies leren omgaan.

Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd vorm aan geven. Maar soms lukt het niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan ik je helpen.

Taken in het rouwproces

Om een rouwproces goed te kunnen doorlopen, moet je verschillende taken verrichten:

  • Accepteren van verlies,
  • Accepteren van pijn en verdriet,
  • Aanpassen aan een nieuw leven zonder wat voor ons zo belangrijke was,
  • Ons verlies een plaats geven en de draad van het leven oppakken.

De behandeling van Psycholoog Enschede is gericht op het in zijn geheel doorlopen van rouwproces.

Ergens vast in het proces

Veel mensen komen in dit proces vast te zitten omdat ze het verlies niet kunnen accepteren of omdat ze de pijn bijvoorbeeld niet aankunnen. Daarin kan ik je helpen.

Ik zal het hele proces samen met jou doorlopen en je ondersteunen tijdens ervaren van emoties die erbij horen. Op het einde van dit proces zal de pijn en verlies nog steeds bij je horen, maar je zult in staat zijn om door te gaan met je leven. Wij kunnen er een betekenisvolle ervaring van maken.

Contact met psycholoog Enschede

Wil je goed en persoonlijk advies in jouw situatie? Bel met ons secretariaat. Onze telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen je goed advies geven. Aan de hand van de hulpvraag vinden ze de beste therapie en de juiste psycholoog. Ook kunnen zij direct een afspraak voor je inplannen, vaak zonder wachtlijst. Wil je snel aan de slag met je klacht? Bel ons op: 085 – 4014720.